O nama 

 BioEDEN je prva i jedina specijalizirana banka stomatoloških matičnih stanica 

BioEDEN je prva i jedina specijalizirana banka stomatoloških matičnih stanica koja se značajno razlikuje od sljedbenika svojim patentiranim procesom.

Kao začetnici u ovom području, mi smo predani postizanju najboljih rezultata, kako bi Vašem dijetetu pružili najbolju budućnost. 

 

Kompanija BioEDEN je uspješno pohranila više od tri milijarde stanica, a taj broj raste svaki dan. Iako posao kojim se bavimo predstavlja znanstvenu činjenicu, mi ne zaboravljamo da naš rad osnažuje ljubav koju imate prema svojoj djeci i Vašu želju da unaprijed isplanirate njihove buduće živote.

 

Mi Vam zato obećavamo sljedeće:

 • mi smo uvijek na raspolaganju putem telefonskog broja te ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja

 • iscrpno ćemo Vas informirati o svakom koraku u procesu, telefonskim ili pismenim putem

 • ukoliko iz prvog zubića ne budemo uspjeli dobiti vitalne stanice, ponovit ćemo proces s narednim zubićem bez dodatnih troškova

 • jamčimo pohranu samo vitalnih matičnih stanica koje ćemo imati spremne kada Vam budu zatrebale

 • redovito ćemo komunicirati sa svim našim članovima, kako bismo Vas informirali o bilo kakvim novostima i naprecima u razvoju

 • nikada nećemo prestati istraživati mogućnosti znanosti

Upoznajte se s našim timom

BioEden je razvio globalni menadžment i znanstveni tim s jakim referencama u komercijalnim operativnim i znanstvenim istraživanjima.

U kolovozu 2014.  je lansirana nova strategija financiranja kako bi se pohrana matičnih stanica dovela na vodeću poziciju.

 

Upravni odbor je osigurao dobro upravljanje mapiranjem različitih teritorija širom svijeta u kojima BioEden radi i promovira ovu strategiju kroz menadžment operacija 'dan-za-dan'.

 

Tim, u kombinaciji sa strukturom kompanije, osigurava pouzdanost na visokom nivou kvalitete, standarda svjetske razine u komercijalnim operacijama i znanstvenom razvoju s ciljem pružanja najbolje moguće usluge tisućama klijenata koji odaberu BioEden za sigurnu pohranu matičnih stanica iz mliječnih zubića svoje djece.

Mark Hurley
Direktor

Mark je direktor i investitor u mnogim zdravstvenim i znanstvenim institucijama, čije tehnologije kreću od razvoja lijekova (protiv raka), preko razvoja medicinskih uređaja, do ugradbenih uređaja za davanje inzulina.

Mike Byrom
Direktor odjeljenja za znanstvena istraživanja

Mike je osnivački znanstvenik BioEden-a i kao istraživač je intenzivno radio na području matičnih stanica više od 15 godina na Sveučilištu u Oklahomi i na Sveučilišnom medicinskom centru Vanderbilt.

Tony Veverka
Generalni izvršni direktor

Tony je bio na mnogim visokim položajima, uključujući i položaj glavnog izvršnog direktora većih zdravstvenih kompanija, kako u Velikoj Britaniji tako i na međunarodnom planu. Tony sada vodi Bio Eden Group koja se nastavlja širiti u svijetu.

Geoff Orme
Financijski direktor

Geoff je bio član odbora mnogih jakih poduzeća, u području zdravstva, provjere lijekova i medicinskog testiranja u kompanijama koje se bave znanstvenim istraživanjima. Trenutačno je uključen u projekt oblikovanja nacionalne politike Velike Britanije o kontroli bolničkog dobivanja infekcija i rezistentnosti na antibiotike.

Znanstveni savjetnici

Profesor John A. Hunt (D.Sc.Ph.D.)

Na čelu britanskog Centra za inženjering tkiva i Instituta za kronične bolesti i bolesti starosti. Ima iskustvo od preko 21 godine te više od 120 objavljenih i pregledanih publikacija. On je komitetski član odbora Kraljevskog udruženja za kemiju, analitičke posebne interesne grupe za bionauku.

Dr. Marc Saadia

Dr. Saadia je dječji stomatolog  i glavni urednik časopisa Journal of Clinical Paediatric Dentistry. Dr. Saadia održava predavanja širom svijeta, dobitnik je mnogih nagrada i suautor  dvije knjige o dentofacijalnoj ortopediji.

Dr. Alan Boyd

Dr. Boyd je imenovan za počasnog profesora pri Sveučilištu za medicinu i stomatologiju na Medicinskom fakultetu u Birminghamu. Dr. Boyd je bio na čelu mnogih seniorskih pozicija velikih farmaceutskih kompanija. On je suradnik na Fakultetu za farmaceutsku medicinu Kraljevskog liječničkog društva.

Izvršni direktori

Paul Gower
Direktor za investicije

Paul je direktor sektora financija u Yorkshireu.

David Thomas

David je poslovni mentor investitor koji radi u menadžmentu za procjenu rizika u osiguranju.

Andrew Worrall

Andrew Worrall je privatni investitor koji djeluje na području pretraživanja i odabira tehničkih sektora.


„Vjerujem da proces BioEden-a predstavlja izvrsnu priliku za izolaciju  matičnih stanica u dovoljnom broju neinvazivnim putem.“

Prof. J Hunt

 Naše prednosti 

  Ono što nas razlikuje od ostalih kompanija 

BioEden se znatno razlikuje od drugih banaka dentalnih matičnih stanica, jer koristi patentiran i dokazano učinkovit postupak pohranjivanja matičnih stanica. 

Kao znanstvenike i inovatore veže nas jedna stvar: strast za istraživanjem i iskorištavanjem potencijala odgovorne znanosti.

 • Mi smo začetnici

  Vodeća smo kompanija u svijetu u pogledu prikupljanja i pohrane stanica preuzetih iz dječjih mliječnih zuba i umnjaka.

 • Jedinstvena Grupa BioEDEN

  Mi ćemo Vas obavijestiti ukoliko stanice ne budu pogodne za čuvanje ili ukoliko ne budu od vitalnog značaja, a uvjeravamo Vas da ćemo stanice iz sljedećeg zuba tretirati besplatno, ako to bude potrebno.

 • Naš proces je patentiran i jedinstven

  Provodimo godišnje provjere i jamčimo da našim postupkom mogu biti izolirane stanice iz zuba, koje na testu pokazuju postojanje mezenhimalnih matičnih stanica.

 • Dokazano uspješan postupak

  Metoda postupanja i pohranjivanja matičnih stanica se bitno razlikuje od postupka koji koriste druge kompanije. Dok jedni pohranjuju cijeli mliječni zub, drugi samo pulpu, BioEden ide korak dalje. Mi pohranjujemo dovoljan broj živih matičnih stanica, čime se osigurava najveći mogući potencijal za terapiju. U prilog tome, bitno je naglasiti da su se stanice iz laboratorija BioEden kompanije već uspješno koristile u medicini (Dentalna kirurgija).

 • Obećavamo Vam sljedeće:

  Korisnički servis je dostupan 24/7 kako bismo odgovorili na sva Vaša pitanja koja biste imali za nas. Iscrpno ćemo  Vas informirati o svakom koraku u procesu, telefonskim ili pismenim putem, a ponovit ćemo proces s narednim zubićem bez dodatnih troškova, ukoliko iz prvog zubića ne budemo uspjeli dobiti vitalne stanice. Jamčimo pohranu samo vitalnih matičnih stanica koje ćemo imati spremne kada Vam budu zatrebale. Redovito ćemo komunicirati sa svim našim članovima, kako bismo Vas informirali o bilo kakvim novostima i naprecima u razvoju te nikada nećemo prestati istraživati mogućnosti nauke.

 Povijest 

    BioEDEN je prva banka matičnih stanica  

BioEDEN je prva banka matičnih stanica koja nudi mogućnost pohranjivanja stomatoloških matičnih stanica dobivenih iz zubne pulpe djece (mliječnih zuba), kao i umnjaka. Kompanija je započela poslovanje u 2003. godini u  u Austrinu, Texasu (SAD), gdje posjeduje laboratorije za obradu  i pohranu matičnih stanica za korisnike u Americi. Ono što čini kompaniju BioEDEN jedinstvenom jest patentirani postupak, čiji rezultat  je pohrana korisnih mezenhimalnih matičnih stanica, kao i činjenica da smo se specijalizirali isključivo za obradu i pohranu matičnih stanica iz zubne pulpe.  

 

BioEDEN danas ima matične stanice pohranjene u tri laboratorija – SAD, EU i Aziji.

Osim toga, već planira nova širenja i na taj način će i dalje biti vodeća banka stomatoloških matičnih stanica u svijetu.

Terapija matičnim stanicama nije nova stvar. Već 50 godina se žive stanice pohranjuju na tako niskim temperaturama, da se dovode u stanje odgođene animacije, uspješno zaustavljajući procese starenja. Ove stanice se kasnije odmrzavaju bez gubitaka funkcionalnosti. Korištene tehnike krioprezervacije doslovno zaustavljaju proces starenja i čuvaju vitalne funkcionalne stanice za buduću upotrebu. Samo jedan od primjera gdje je ovo tehnika bila uspješna jest 50 godina čuvana zamrznuta sperma pomoću koje je oplođena sačuvana jajna stanica stara 30 godina

Niz terapija koje su nekad smatrane znanstvenom fantastikom sada su znanstvena činjenica. 

 • Prvi eksperiment oplodnje

  Ove se godine obilježava 36 godina od prvog eksperimenata 'in vitro' oplodnje, koja je privukla puno cinizma. Danas, u 2014. godini, na svijetu se nalazi više od 5 milijuna djece koja su začeta na ovaj način.

 • Prva transplantacija srca

  Prva transplantacija ljudskog srca je izvršena 1967 godine. Danas se svake godine obavlja više od 3500 takvih transplantacija koje su smatrane "normalnom procedurom".

 • Transplantacije koštane srži

  Samo u 2006, obavljeno je 50.000 transplantacija koštane srži pomoću terapije matičnim stanicama.

 • Ocjena Harris Review

  Ocjena Harris Review-a pretpostavlja da će jednoj od tri osobe u životu biti potrebno liječenje matičnim stanicama.

Izjave eksperata